دادستانها دو مورد دیگر هم به اتهامات نوری اضافه کردهاند. یکی در ارتباط با زندانیان مجاهدی است که اعدام شدهاند و در واقع دادستان ها گفتهاند که حمید نوری برای اینها پروندهسازی هم میکرده. یکی دیگر در ارتباط با زندانیان چپ است که دادستان توضیح میدهد که حمید نوری آنها را به دادگاه میبرده و بر میگردانده، یعنی اینها نیز به اتهامات اضافه شده است. بنا براین دادگاه تجدید نظر باید یک چیز اضافهای را هم بررسی کند که از خلال شهادتها بیرون آمده است.
بازگشت به صفحه نخست > دادخواهی
دادخواهی
-
گفتگوی میهن روستا با ایرج مصداقی در باره آغاز دادگاه تجدیدنظر حمید نوری
10 ژانويه, نگارنده : میهن روستا -
دانستن حقیقت و خواستن عدالت دیگر رویا نیست
25 نوامبر 2022, نگارنده : شکوفه منتظریبیش از سی و چهار سال است که خانوادهها به خاوران می روند. حتی آنها که عزیزانشان در جاهای دیگری مدفون شده اند. سالهای طولانی باید قدمهایشان را تنها برمیداشتند، ترسشان را قورت میدادند و مقاومت میکردند. آنها میدانستند که به یاد آوردن، مبارزه است و از یاد نبردن، مقاومت.
-
تا پرچم دادخواهی را برافرازیم و حقیقت را برملا سازیم
8 سپتامبر 2022, نگارنده : میهن روستاما دررسیدن به خواستمان که دادخواهی و دستیابی به حقیقت است با برگزارشدن دادگاه حمید نوری یکی از عاملان اجرای احکام کشتار تابستان ۱۳۶۷ و احراز حکم محکومیت او قدمی به جلو برداشتهایم.
-
دادخواهی حق ماست
29 مه 2022, نگارنده : بیانیه برخی از خانواده های خاورانما خانوادههای جانباختگان در تمامی این سالهای سخت، حتی برای کوچکترین حق، یعنی حق سوگواری برای عزیزانمان با آزار ماموران در گلزار خاوران مواجه بودهایم.
-
"دوباره هرگز؛ سه مقاله درباره جنبش دادخواهی و نقش مادران و زنان"
11 فوريه 2022, نگارنده : جعفر بهکیشاین کتاب شامل مقدمه، ترجمه سه مقاله از انگلیسی، دو ضمیمه، فهرست منابع، نمایه و چکیده مقالات به انگلیسی است و توسط "میخک سرخ" در ۱۴۰ صفحه در ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ (۱۵ فوریه ۲۰۲۲) منتشر خواهد شد.
-
عدالت انتقالی
15 ژانويه 2022, نگارنده : منیره برادراناین نوشته تلاشی است برای توضیح مفهوم عدالت انتقالی، طرح پرسش درباره آن و اشاره به تجربههای دیگر کشورها. عدالت انتقالی از همین اکنون باید مورد بحث قرار گیرد و گمان نشود تنها موضوع فردای پس از پایان کار حکومت فقیهان است.
این نوشته تلاشی است برای توضیح مفهوم عدالت انتقالی، طرح پرسش درباره آن و اشاره به تجربههای دیگر کشورها. عدالت انتقالی از همین اکنون باید مورد بحث قرار گیرد و گمان نشود تنها موضوع فردای پس از پایان کار حکومت فقیهان است.
در زمانه، مقالهی «کشتار بزرگ و روایتهای آن» با طرح این پرسش که درک ما از عدالت انتقالی چیست و تأکید بر اینکه ایدهی (...) -
انتخاب رئیسی، تحقیر ملتی که حافظه تاریخی ندارد!
8 ژوئيه 2021, نگارنده : جعفر بهکیشدر اوایل مرداد ۱۳۶۷ روحالله خمینی با معاونت احمد خمینی و به احتمال قریب به یقین، اکبر هاشمی رفسنجانی، "یار غار" احمد و مشاور معتمد رهبر، فرمان کشتار زندانیان سیاسی را به مسئولان عالیرتبه قضائی و اجرائی، به ویژه رئیس شورایعالی قضائی، عبدالکریم موسوی اردبیلی و دیگر عضو این شورا، محمد موسوی خوئینیها، دادستان کل وقت و محمد محمدی ریشهری، وزیر اطلاعات وقت ابلاغ میکند. بر اساس این فرمان در شهرهائی که زندانی سیاسی وجود دارد، یک هیئت متشکل از قاضی شرع، دادستان و یا دادیار و نماینده وزارت اطلاعات تشکیل و بدون آنکه زندانی از وظیفه این هیئت مطلع باشد و بدون آنکه (...)
-
ریاست جمهوری رییسی : دادخواهی مرد، زنده باد دادخواهی!
20 ژوئن 2021, نگارنده : رضا معینیشکست دادخواهی، پیروزی راهبردی برنامهریزی شدهی نظام است. از امروز عالیرتبهترین مقام این نظام در مناسبات جهانی فردی متهم به "جنایت علیه بشریت" است که میتواند از مصونیت دپیلماتیک و مصونیت بینالمللی رییس دولت در هنگام انجام وظیفه (بنا بر کنوانسیون وین و عهدنامه سازمان ملل) برخوردار باشد. و آزادانه در جهان گشتوگذار و در مهمترین تریبونهای جهانی حضور یابد و سخن بگوید.
با هر انگار و نگری به نظام و انتخابات، با وجود برآمد نخستین عدم شرکت گسترده مردم در رایگیری نظام اما رییسجمهور شدن ابراهیم رییسی ناکامی بزرگی برای دادخواهان و دادخواهی است. بدتر آنکه بیش (...) -
نامه خانوادههای کشتگان دهه شصت به کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل میشل باشله : از تخریب خاوران پیشگیری کنید
8 مه 2021ما از شما میخواهیم ضمن محکوم کردن این اقدامها به مسئولان جمهوری اسلامی فشارآورید که تخریب گورستان های بهاییان، دست درازی به حرمت مردگان و تخریب و نابودی گورستان خاوران را بلافاصله متوقف کنند.
عالجناب خانم میشل باشله؛ کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد
آقای جاوید رحمان؛ گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران
آقای احمد شهید؛ گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای آزادی بیان و ادیان
با احترام ما بخشی ازخانوادههای زندانیان اعدام شده در دهه شصت که پیکرهاشان در گورستان خاوران، چه به شکل فردی و چه در پی کشتار جمعی (...) -
نامه بیداران به هفت گروه کاری حقوق بشر ملل متحد دربارهی گزارش ۳ سپتامبر ۲۰۲۰
5 مه 2021ما بر این باوریم که این گونه گزارشها اگر با دقت و موشکافی بیشتر تهیه و تنظیم شوند و بیان بیپیرایه واقعیت باشند میتوانند در خدمت آگاهی همگانی دستیابی به حقیقت و امر دادخواهی، و اجرای عدالت در ایران قرار گیرند. افسوس که این گزارش به دغم نکتههای مهمی که در بردارد، چندان که باید و شاید از موازین پیشگفته برخوردار نیست.
نامهی ۳ سپتامبر ۲۰۲۰ هفت گروه کاری حقوق بشر ملل متحد به یکی از بلندپایگان دولت ایران گزارش گونهی مهمی ست دربارهی کشتار بزرگ زندانیان سیاسی -عقدیتی میهن ما در سال ۱۳۶۷ خورشیدی به حکم آیتاله روحالله خمینی. به سبب اهمیتِ این گزارش گونه (...)
برگ پیشین | برگ پسین